Sökrutan laddar

Hyrbil på Hawaii

Oavsett vilken ö eller öar man väljer att besöka så rekommenderar vi en hyrbil. Detta eftersom det ofta är enda bra sättet att ta sig till olika platser. Även öarnas storlek gör dem perfekta för dagsutflykter med bil. Utan hyrbil riskerar man att missa mycket som Hawaii har att erbjuda. Honolulu är den enda staden med fungerande kollektivtrafik och det går även att ta sig till vissa turistattraktioner med buss därifrån.

Hyrbil på Maui Hawaii, väcker natur

Hyra bil i Honolulu

Honolulu är Hawaiis största stad och utbudet av hyrbilar är stort. Oftast är det bäst att hämta ut sin hyrbil vid ankomst till flygplatsen (Honolulu International Airport – HNL). Hyrbil är speciellt bra för den som vill göra utflykter utanför Honolulu. För den som har tänkt att bo i Honolulu eller Waikiki och stanna där behöver inte en hyrbil. Då kan det vara bättra att hyra bil över dagen eller att åk buss. Honolulu är Hawaiis enda stad med bra kollektivtrafik. Läs mer här

Hyrbil på Maui

Mauis flygplats, Kahului Airport ligger ofta en bra bit ifrån de områden där de flesta väljer att bo. Därför blir det oftast betydligt billigare att välja en hyrbil från början istället för en lång taxiresa, även om man nästan bara har tänkt att ligga på stranden. Här finns den mycket kända och populära utflykten “road to Hana”. Vill man uppleva större delen av öan rekommenderar vi 3 olika dagsturer. Road to Hana, en tur runt öns västra vulkan och södra Maui. Många av dessa vägarna är krokiga och smala.

Hyrbil på Kauai

Kauai även känd för att vara Hawaiis vackraste ö, hit åker lite färre turister. Den som gillar natur, berg med fina vandringar och utmanande hiking är detta ön man inte ska missa. Hyrbil är ett måste och hämtas upp vid ankomsten till Lihue Airport.

The Big Island (Hawaii)

För den som besöker Big Island är en hyrbil ett måste. Det finns även en del mindre vägar och utflykter som kan kräva en fyrhjulsdriven bil. På denna ön ligger Hawaiis högsta vulkan och når 4169 meter över havet.

Utflykter

Det som är gemensamt för all öar är att naturen har mycket att erbjuda. Det skiljer en del mellan öarna, vissa har mer djurliv och vissa mer hiking. Det går dock att hitta både fin hiking och olika djur på alla öar. Utbudet av utflykter på Hawaii är enormt stort där de flesta öar upplevs bäst genom olika roadtrips. Vägarna går nästan alltid går längs med kusterna och kan ibland vara mycket krokiga.