Topp 10 platser för en helikoptertur i USA

Helikopter flyger i Grand Canyon

Helikopterturer i världsklass

USA är världens bästa land för att uppleva en helikopterfärd i, det finns ett stort utbud och många platser att välja på. Att åka helikopter är i sig en upplevelse men det kan knappast bli bättre när man kombinerar detta med några av världens maffigaste sevärdheter. Dessutom används oftast de absolut senaste och modernaste helikoptrarna i USA.

1. Grand Canyon

Landa i Grand Canyon med helikopter

Grand Canyon är den självklara ettan på vår lista. Det vanligaste är att åka helikopter från Las Vegas och landa nere i Grand Canyon. Vår favorit är den tur som avgår strax innan solnedgången och man får då även flyga över en upplyst Las Vegas Strip på vägen hem. Dessa turer är lite dyrare än många andra, men man får också väldigt mycket flygtid. De vanligaste turerna tar 45 minuter dit och 45 minuter hem. Det finns kortare och lite billigare alternativ om man hyr bil och själv kör till Grand Canyon, då rekommenderar vi södra Grand Canyon.

2. New York

Helikopter över Manhattan

New York, en av världens mest spektakulära storstäder från luften. Ett perfekt sätt att se staden är från en helikopter där ni får njuta av en mellan 12 och 30 minuters lång flygning. Alla helikopterturer flyger över de mest kända sevärdheterna över Manhattan och Staten Island med Frihetsgudinnan. De längre turerna tar dig även över andra stadsdelar runt om New York. Priserna beror på färdens längd men är normalt från 1350 kr per person inklusive säkerhetsavgifter på plats.

3. Hawaii

Helikopter över Hawaii

Om du någon gång i livet tar dig hela vägen till Hawaii är det värt att även köpa en helikopterflygning! Här finns de absolut fräckaste helikopterturerna i världen. The Big Island erbjuder spektakulära flygningarna över aktiva vulkaner och fantastisk natur. Även de andra öarna är mycket spektakulära med vackra kuster och vulkaner. Utbudet av helikopterflygningar är stort, där det även finns öppna helikoptrar utan dörrar. En helikopterflygning på Hawaii är inget som du kommer att ångra.

 • Läs mer: Alla helikopterturer över Hawaii
 • 4. San Francisco

  Helikopter över San Francisco

  San Francisco ligger längs med den vackra västkusten i USA. Längs med kusten ligger även San Franciscos mest kända sevärdheter, Golden Gate-bron och det tidigare ökända fängelset Alcatraz som ligger på en ö mitt ute i havet. Detta är två av höjdpunkterna som man får se från luften på en helikopterfärd i San Francisco. Välj mellan en 15-20 eller 25-30 minuters lång tur. Ett populärt val är helikopterturen där även båtbiljetter ut till Alcatraz ingår.

  5. Niagarafallen

  Helikopter över Niagarafallen

  Niagarafallen ligger på gränsen mellan USA och Kanada och är ett av världens maffigaste vattenfall. Det populäraste sättet att uppleva Niagarafallen är med båt på sommarhalvåret men en helikopterfärd ger en fin överblick över de olika vattenfallen och landskapet runtomkring. Det bästa sättet är såklart att både åka båt och helikopter!

  6. Alaska

  Helikopter över Alaska

  Alaska är USA:s största delstat som erbjuder en otrolig vacker och orörd natur. Alaska är speciellt för den som älskar friluftsliv, vandra och vara i naturen. Många platser är även svåra att komma åt genom vandring och svåra att se från marken, då kan en helikoptertur vara en härlig upplevelse. Det finns ett par olika turer över stora naturområden, glaciärer med mera. Bästa tiden för helikopterturer och besöka Alaska är generellt på sommaren.
  Heliskiing
  För riktigt äventyrliga skidåkare finns det även fantastisk heliskiing i Alaska, men det är något som kräver en stor budget då en dags åkning kostar ca $1000.

  7. Las Vegas

  Helikopter över Las Vegas Strip

  Las Vegas skulle ha kunnat komma högre på listan då detta är en spektakulär flygning, speciellt på kvällen. Anledningen varför den endast ligger på en 7:e plats är att det ofta går att kombinera med listans etta, Grand Canyon. Det bästa är att flyga till Grand Canyon från Las Vegas och välja en flygning där Las Vegas Strip ingår på vägen hem. Väljer du att uppleva Grand Canyon på ett annat sätt finns det flera kvällsturer som tar dig över den upplysta Strippen i Las Vegas, till en kostnad på ca 100 dollar.

  8. Key West

  Helikopter över öarna vid Key West

  Längst ut på The Keys i Florida ligger Key West, men det är inte staden i sig som är spektakulär från luften utan alla öar som ligger mellan fastlandet i Florida och Key West. Mitt på denna väg, bland öarna ligger Marathon, det är här ifrån helikopterturerna avgår. Det finns flera alternativ där den kortaste turen är på 10 minuter och den längsta 45 minuter.

  9. Los Angeles

  Helikopter över Hollywood

  Los Angeles som är en av USA:s största städer och en destination som många vill besöka någon gång. De mest kända områdena är Hollywood och Santa Monica. Beroende på helikopterturens längd är detta två av höjdpunkterna som man flyger över. Där den mest kända sevärdheten är den världskända Hollywood-skylten som man får se från luften. Vill du se större delar av Los Angeles är den längre helikopterturen som även flyger över Santa Monica med mera det bästa alternativet.

  10. Chicago

  Kvällsflygning över Chicago med Helikopter

  Chicago är en vacker stad och fick därför också vara med på listan även om flygningen inte är lika spektakulär som många av de andra kan det fortfarande vara en härlig upplevelse. Det trevligaste är att välja kvällsturen när staden lyser upp intill Chicagos stora sjö.