Hyrbil i Kalifornien

På denna sida kan du läsa om detaljer för att hyra bil i Kalifornien. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Hyra bil i USA – generella råd

Kalifornien har mycket att bjuda på för hela familjen, och är en av de mest välbesökta delstaterna i USA. Från sol, bad och strand till häftiga vyer och världsberömda städer: i Kalifornien finns det något för alla, och med hyrbil blir resan både enklare och smidigare. En roadtrip i Kalifornien är en fantastisk upplevelse.

Att hyra bil i Kalifornien

Det är mycket populärt att hyra bil i delstaten, och det finns därför ett stort antal hyrbilsbolag i de flesta städer i Kalifornien. Dessa går oftast enkelt att ta sig till, och det går oftast även bra att hämta hyrbilen på ett ställe för att sedan lämna den på ett annat (envägshyra). Det rekommenderas att boka bilen online innan avresa, både för att få bästa möjliga pris men även för att säkerställa att bilen finns på plats vid upphämtning.

Det går givetvis även bra att hyra bil på Kaliforniens flygplatser. Delstaten har två stora internationella flygplatser dit de flesta internationella flyg anländer: Los Angeles flygplats och San Francisco flygplats. På båda dessa flygplatser är det både enkelt och smidigt att hämta hyrbilar. Välskyltade interna bussar tar dig snabbt till hyrbilsbolagen från flygplatsen. Läs mer om flygplatserna nedan.

Tillägg vid bilhyrning

I samband med bokning online går det även att boka tillägg man önskar i hyrbil. Exempel på tillägg är bland annat bilbarnstol och GPS, som kan vara väldigt hjälpsamt om man planerar att köra bil i Kalifornien. En GPS gör bilkörningen både smidigare och enklare, och det går även lättare att planera sin körväg i förhand.

Avgiftsbelagda vägar i Kalifornien

De flesta vägar i Kalifornien är gratis att köra på, men liksom i de flesta delstater i USA finns det ett antal avgiftsbelagda vägar och broar i delstaten. Det är däremot varken dyrt eller krångligt att köra på dessa vägar.

Det går att betala kontant på alla vägar förutom Golden Gate Bridge och SR 73, 133, 241 och 261 i södra Kalifornien, där man behöver ett elektroniskt pass för att betala passage. De elektroniska passen gör att avgiften registreras automatiskt när man kör in på en avgiftsbelagd väg, och man minskar därmed risken att hamna i en kö till betalningen.

Många hyrbilsfirmor har dessa elektroniska pass installerade i sina hyrbilar eller erbjuder dem som tillval. Vanligtvis betalar man en daglig hyravgift för själva passet och sedan dras de individuella vägavgifterna i efterhand. Kontrollera med ditt hyrbilsbolag vad som gäller för just din hyrbil.

Att köra bil i Kalifornien

En roadtrip i Kalifornien är en fantastisk upplevelse, och det finns många intressanta städer, nationalparker och andra sevärdheter att ta sig till med bil. Längs kusten går den fantastiskt vackra Pacific Coast Highway (även kallad Highway 1 eller Route 1).  Vägen går längs Kaliforniens kust mellan San Francisco i norr och San Diego i söder. Här får du uppleva makalösa vyer och mycket spännande och varierande landskap.

Bil är det absolut bästa färdmedlet i delstaten, och det går både snabbt och smidigt att köra bil här. I Kalifornien finns många speciella rutter som är framtagna för att ge en så häftig upplevelse som möjligt. Bland annat så har den legendariska Route 66  sin början i Kalifornien. På vägen finns många platser att stanna till på och uppleva både historiska platser, intressanta museum och trevliga restauranger.

Hyra bil i Los Angeles

Los Angeles är Kaliforniens största stad, och även den näst största staden i hela USA. LA är verkligen en bilanpassad stad och du kan hyra bil på flera platser i staden. Det finns även möjligheter att hämta bilen på en plats och lämna den på en annan, så kallat envägshyra. Trafiken runtomkring Los Angeles är tät och intensiv men är generellt inte svår att hantera. Uppmärksamhet är ledordet vid bilkörning i staden. Med lite planering går det fint att köra med hyrbil till sevärdheter.

Hyra bil på LAX

I staden finns Los Angeles internationella flygplats där de flesta flyg från Sverige landar. Flygplatsen ligger nära Los Angeles, och flera motorvägar går från och till flygplatsen. Det finns ett stort antal hyrbilsbolag på LAX som går att nå med gratis shuttlebuss.

Läs mer här om att hyra bil på Los Angeles flygplats LAX.

Sevärdheter med hyrbil runt LA

Los Angeles är en mycket bra utgångspunkt för trevliga utflykter med hyrbil, som är det absolut bästa och mest spännande färdsättet om man reser i Kalifornien. Från Los Angeles är det köravstånd till den vackra nationalparken Los Padres, och det går även med fördel att ta en tur längs kusten där det finns ett stort antal trevliga städer och fantastiska stränder. Följ Pacific Coast Highway till trevliga orter som härliga Malibu, Santa Barbara och upp mot San Luis Obispo och fantastiska Big Sur. Söder om LA ligger San Diego som har både härlig kust och en charmig stadskärna. Här kan du besöka attraktioner som SeaWorld och historiska Gaslamp Quarter. Få mer tips på utflykter med hyrbil från LA här.

Hyra bil i San Francisco

I norra Kalifornien är San Francisco både största stad och centrum när det kommer till kultur, ekonomi och handel. Det är den fjärde största staten i delstaten och är kanske mest känd för Golden Gate Bridge, som är en av de mest berömda broarna i världen.

Hyra bil på San Francisco flygplats

I San Francisco går det att hyra bil på flertalet platser inne i staden, och givetvis på stadens internationella flygplats. San Francisco flygplats, San Francisco International Airport, ligger ungefär två mil från centrala San Francisco, och det går enkelt att ta sig från och till flygplatsen med hyrbil. På flygplatsen finns ett hyrbilscenter där ett större antal hyrbilsbolag finns samlade. Du tar dig enkelt till hyrbilscentret med en gratis shuttlebuss.

Läs mer här om att hyra bil på San Francisco flygplats.

Sevärdheter San Francisco

I området runt San Francisco finns det många trevliga platser som är perfekta för bilutflykter. Till exempel finns det flera natursköna nationalparker vid kusten och många fantastiska stränder att besöka. I närområdet ligger även städerna San Jose och Sacramento som är värda ett besök. Tre timmars bilfärd från San Francisco ligger den vidunderliga och världsberömda nationalparken Yosemite med sin makalösa natur, där det går att hitta på många roliga aktiviteter för hela familjen. Det är heller inga problem att uppleva stadens attraktioner med hyrbil. Runt turistattraktioner finns bra med parkeringsmöjligheter. Läs om fler omtyckta utflykter med hyrbil från San Francisco här.

  • Hyrbil i Kalifornien